Hlavní obsah

Tříletý chlapec přežil dvě noci v lese plném medvědů a vlků

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chvíle hrůzy si prožila minulý týden ruská rodina z Bolšerečenského okresu severně od Omsku. Při sbírání lesních plodů se jí v úterý večer ztratil tříletý syn. Zhruba čtyřicet hodin, po které ho rodina, záchranné složky a dobrovolníci hledali, strávil malý Kolja v lese plném medvědů a vlků. Nakonec se ho podařilo najít sice promrzlého, ale nezraněného.

Foto: Profimedia.cz

Rodiče nesou malého Kolju k záchrance.

Článek

Záchrana malého chlapce, který v divočině strávil takovou dobu, se rovná zázraku, poznamenal list Siberian Times, který o celé události informoval.

Malého Kolju rodinný sběr bobulí nijak nenadchl. Stěžoval si, že je unavený, a tak ho otec Stěpan nechal v zamčeném autě s otevřenými okénky odpočívat. „Byli jsme pryč jenom deset minut,“ sdělil zoufalý otec policii poté, co zjistil, že Kolja je pryč.

Rodina nejdřív zhruba tři hodiny hledala chlapce sama, pak zavolala na tísňovou linku. Pátrala policie se psy, jezdecké jednotky, vrtulníky s termovizí a zapojilo se také několik stovek dobrovolníků. Podle tvrzení místních úřadů hledalo chlapce celkem okolo 500 lidí.

Foto: Profimedia.cz

Malý Kolja vydržel v lese plném zvěře dvě chladné noci.

Hledání v náročném terénu probíhalo nonstop, pátrací tým prohledal území o celkové rozloze okolo 50 kilometrů čtverečních. Nakonec byl Kolja nalezen ve čtvrtek ráno zhruba tři kilometry od auta ve vysoké trávě.

V zimě a mezi divou zvěří

Venku musel strávit v lehkém oblečení i dvě chladné noci, kdy se teploty pohybovaly okolo pěti stupňů nad nulou. To však nebylo jediné nebezpečí. V bažinaté oblasti se vyskytuje velký počet medvědů a vlků.

Kolja dobrodružství přečkal nezraněn, byl ale silně podchlazený, dehydrovaný a v šoku. Okamžitě byl převezen do nemocnice, kde zůstal několik dní na jednotce intenzivní péče, avšak mimo ohrožení života.

„Je to zázrak. Vyhrkly nám slzy do očí, když jsme se dozvěděli, že ho našli nezraněného,“ svěřil se jeden z dobrovolníků, kteří se na pátrání podíleli.

Šťastné rodiče ještě čeká vysvětlování na policii, jak přesně se Kolja ztratil.

Reklama

Výběr článků

Načítám