Hlavní obsah

Do látkového draka na Tchaj-wanu se zamotalo malé dítě, vyletěl s ním do oblak

Novinky, Tomáš Skoupý
Aktualizováno

Málem tragicky dopadl nedělní festival pouštění draků v tchajwanském městě Hsinchu. Tříletá dívka se zamotala do jednoho z látkových draků, který se následně i s ní vznesl až do desetimetrové výšky. Poté, co se dívka chvíli zmítala spolu s drakem ve větru, se rodičům za pomoci ostatních podařilo dítě dostat na zem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Drak na Tchaj-wanu odletěl i s holčičkouVideo: AP

 
Článek

Podle všeho se dívka zamotala do provazů draka, za pár okamžiků už se jen zoufale držela jeho ocasu, který se vlnil ve větru. Záchranu dívky natočil jeden z návštěvníků festivalu, který nahrávku umístil na sociálních sítích.

Ocas draka se krátce nato přiblížil k zemi a skupině zachránců se naštěstí podařilo dívku zachytit. Okamžitě byla převezena do nemocnice, vyšetření naštěstí ukázalo, že utrpěla jen šok a pár škrábanců.

Drak podle listu Taiwan News patřil organizátorům a byl opatřen sladkostmi pro děti, které se měly vysypat, jakmile se drak dostane do vzduchu.

Zahrabali své dvouleté dítě do písku, aby si mohli užívat v oceánu

Koktejl

Čchen Ko-fang, generální sekretář Asijského fóra draků, uvedl, že předtím, než se drak vznese, jsou děti od něj vždy drženy dál. V případě incidentu však prý organizátoři nepočítali s náhlým poryvem velmi silného větru.

Bezprostředně po incidentu byl festival zrušen. „Zastupitelé města se upřímně omlouvají oběti i veřejnosti,“ uvedl starosta města Lin Čchi-čchen. Dodal, že bylo okamžitě zahájeno vyšetřování, aby k podobným nehodám v budoucnu už nedocházelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám