Hlavní obsah

Třicetiletý muž bez práce zažaloval matku, že ho vypráskala z domu

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výraz mamahotel je už zakořeněný pro situaci, kdy plnoletý potomek stále žije s rodiči, ale nepodílí se na chodu domácnosti. Když rodičům dojde trpělivost, musí se většinou zhrzený potomek pakovat. Málokterý to ale bere za takovou nespravedlnost, že žene své rodiče k soudu. A právě to udělal třicetiletý Mexičan jménem Christian Uriel.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Případ Christiana Uriela z Mexico City vzbudil minulý týden pozornost v řadě mexických médií. Uriel totiž podal žalobu na dvě ženy, které se měly dopustit domácího násilí a vyhnat ho z domu. Ukázalo se, že šlo o jeho matku a tetu, kterým už došla s mužem trpělivost.

Christian se do matčina domu přistěhoval na počátku letošní pandemie, kvůli které ztratil práci. Matka byla šťastná, že může synovi pomoci, a nechala ho u sebe bydlet, dokud se epidemiologická situace neuklidní.

Během několikaměsíčního pobytu se však Christian prakticky nezapojoval do domácích prací a jeho hlavní náplní bylo hraní videoher. Měsíce plynuly a pandemie polevila. Koronavirová opatření se postupně rozvolňovala a s tím přibývalo i nabídek práce. Matka Christiana přemlouvala, aby si konečně nějakou práci našel, jenže marně.

Potřebujeme potvrzení od vašich rodičů, žádaly po stoletém staříkovi úřady

Koktejl

Jak popsal deník El Comercio, v září ženě došla trpělivost. Na pomoc si pozvala svou sestru a obě ženy sáhly ke krajnímu řešení. Smetáky mladého Christiana vyhnaly z domu, jedna z nich si navíc pomohla i kýblem studené vody.

Právě i kvůli způsobu, jakým k vyhození z domu došlo, si Christian stěžuje u soudu. Ten v tomto bizarním případu rozhodnutí ještě neučinil.

Reklama

Výběr článků

Načítám