Hlavní obsah

Transsexuální Australan se živí jako modelka

Novinky, Dagmar Plecháčová
Melbourne

Na přehlídkových molech nejznámějších světových měst módy jako jsou New York, Londýn, Miláno či Paříž se v poslední době objevuje zcela nový trend. Nejedná se přitom o oděvy, boty či doplňky, ale o ty, kteří je předvádějí. Do módního průmyslu totiž pronikla skupina osob známá pod pojmem transgender - tedy modelové či modelky představující opačné pohlaví. Jedním z nejznámějších zástupců je devatenáctiletý model s dlouhými blond vlasy Andrej Pejic.

Článek

Pejic je australský model původem ze Srbska, kterého modelingový skaut, jenž má na starosti objevování nových tváří, potkal v restauraci. Jenže to ještě netušil, že se nejedná o dívku, nýbrž o chlapce. Pejic si nakonec na této odlišnosti založil kariéru.

Experimentovat s přeměnou vizáže na opačné pohlaví začal Andrej již v pubertě a zatímco jeho vrstevníci jej vnímali jako šílence a podivína, on brzy v této podobě našel vlastní identitu. Nyní si modelingem vydělává mnohem více než většina těch, kteří jej tenkrát odsoudili. Předváděl již pro řadu známých návrhářů jako Jean-Paul Gaultier, Marc Jacobs či Paul Smith.

„Odvádí opravdu skvělou práci. Na mole vypadá úžasně a pokud se cítí příjemně a užívá si to, proč ne?“ řekla na adresu mladého Australana česká topmodelka Karolína Kurková.

Pejic není jediným modelem, který vypadá jako žena, předvádí dámské šaty a prochází se po molu v botách na vysokém podpatku. Další známou tváří je původem exotický Brazilec Leandro Cerezo, známý pod pseudonymem Lea T. Ten se objevil například na obálce časopisu LOVE, jak se líbá s modelkou Kate Mossovou. Transsexuální model se v současnosti připravuje na kompletní změnu pohlaví.

Reklama

Výběr článků

Načítám