Hlavní obsah

Toblerone změnilo tvar, aby ušetřilo. Fanoušci jsou zlostí bez sebe

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čokoláda Toblerone snižovala u dvou z prodávaných čokolád hmotnost. Výrobce to však učinil poměrně kuriózně - nezmenšil obal, ale změnil tvar čokolády. Trojúhelníčky pochutiny jsou nyní dál od sebe - tedy je jí méně. Britové zuří a výrobci dávají na sociálních sítích co proto. Cena zůstala stejná.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čokoláda Toblerone má trojúhelníčky dál od sebeVideo: Reuters

 
Článek

Ve Velké Británii Toblerone změnilo balení dvou ze svých čokolád. Ze 400gramového balení se stalo 360gramové a ze 170gramového se stalo 150gramové. Menší balení čokolády, která jsou také v prodeji, změna váhy ani ceny nezasáhla.

Foto: Profimedia.cz

Tento klasický tvar trojúhelníčků těsně vedle sebe chtějí Britové zpět.

Někteří Britové Toblerone již napsali, že udělali špatné rozhodnutí a že čokoláda již nevypadá jako prémiový produkt. Jiní neváhali a napsali, že větší mezery mezi dílky čokolády vypadají stupidně. Výrobce čokolády, potravinářský gigant Mondelēz, oznámil, že byl krok uskutečněn kvůli vzrůstu cen ingrediencí čokolády. Lidi však rozčílilo to, že ač je balení stejně velké, čokoláda vypadá nyní jinak.

Foto: repro Lee Yarker

Takto vypadá čokoláda Toblerone po snížení hmotnosti.

„Jako mnoho společností i my máme vyšší náklady spojené s nákupem ingrediencí. Drželi jsme ceny, jak to jen šlo dlouho, ale abychom zajistili, že se Toblerone udrží v obchodech, bude cenově dostupné a udrží si trojúhelníkový tvar, museli jsme změnit hmotnost dvou z našich sladkostí,” stojí ve vyjádření na facebookové stránce Toblerone.

Nemůže za to brexit

Mluvčí společnosti Mondelēz připustila, že kurz libry aktuálně není zrovna příznivý, dodala ale, že změnu čokolády nezpůsobil brexit.

A jak je to s čokoládou Toblerone v ČR? Zdroj blízký dovozci Novinkám prozradil, že 400gramové balení se zmenšovalo na 360gramové již letos na jaře. Cena produktu se neměnila. A 170gramové balení se na český trh údajně oficiálně vůbec nedováží. U menších variant se podle zdroje Novinek tyto změny zatím nedají očekávat.

Čokoláda Toblerone se vyrábí ve Švýcarsku, a tak můžou hrát jistou roli ve zdražení i změny kurzu švýcarského franku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám