Hlavní obsah

Tiché UFO nad Michiganem se málem stalo senzací

Novinky, vps
Grand Blanc

Když Američan Jeff Holko natočil nad michiganským městem Grand Blanc podivná a pomalu se pohybující světla, doufal, že má v rukou senzaci. Objekt sice připomínal přistávající letadlo, ale podle Holka letěl opačným směrem, než je letiště. Letecký odborník pak sice přišel s poměrně jednoduchým vysvětlením, Holko však stále trvá na svém.

BEZ KOMENTÁŘE: UFO, nebo letadlo? Posuďte sami

 
Článek

Holko si zvláštních světel na obloze všiml minulé úterý. Okamžitě vzal svůj mobilní telefon a začal natáčet.

„Nemělo to žádný konkrétní tvar. Připomínalo to klín nebo možná disk. Nemělo to žádný povrch, téměř bylo vidět skrz,“ řekl Holko portálu MichiganLive.

Objekt se podle Američana a jeho přítelkyně pohyboval pomalu, jako by se vznášel, a navíc bez jakéhokoliv zvuku. To je také jejich největší argument. Letadla, která viděli předtím, totiž proletěla rychle a s obrovským hlukem.

S tím ovšem nesouhlasí letecký analytik Marc Dantonio. „Mohu potvrdit své podezření a s jistotou říct, že se jedná o letadlo, které se připravuje na přistání. Při určitých podmínkách se přistávací světla zapnou i více jak 100 kilometrů před letištěm. Když se blíží z takové dálky a se zapnutými světly, často to vypadá, že se vznáší. Letí totiž malou rychlostí a trvá jim dlouho, než se dostanou k letišti,“ uvedl Dantonio pro portál Huffington Post.

Holko si ale stále prosazuje svou teorii a vysvětlení experta nebere jako dostatečné. „To pozorování bylo naprosto nevysvětlitelné a odporovalo pravidlům létání. Bylo to moc nízko a moc pomalu na to, aby to bylo letadlo, navíc letiště se nacházelo na druhé straně,“ dodal Holko.

Reklama

Výběr článků

Načítám