Hlavní obsah

Thajské velvyslanectví pozvalo veřejnost na zahradu rezidence. Novinky nahlédly i do domu

Novinky, Kristýna Léblová, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Poprvé po dvaceti letech zpřístupnilo thajské velvyslanectví v Praze své prostory veřejnosti - návštěvníci si mohli ve čtvrtek prohlédnout zahradu u budovy rezidence, která stojí v Praze 6, a kamera Novinek mohla nahlédnout i do části domu. Součástí akce byl i thajský trh, hrála thajská hudba a podávalo se thajské jídlo. Na místě vařila osobní kuchařka velvyslankyně.

Thajské velvyslanectví otevřelo veřejnosti prostory zahrady rezidence. Novinky nahlédly i do domuVideo: Novinky

 
Článek

„Rozhodla jsem se otevřít zahradu, protože jednou z thajských tradic je pozvat přátele domů. Doma znamená v České republice právě v thajské rezidenci,“ říká její excelence Ureerat Chareontohová, velvyslankyně Thajského království v Praze.

V zahradě rezidence, které vévodí velká fontána obklopená vzrostlými stromy včetně magnolií, mohli lidé poslouchat živě thajskou hudbu. Dále si mohli koupit thajské pivo Singha a další thajské produkty, čerstvé kokosové ořechy, turistické předměty nebo mohli dát přednost relaxaci s thajskou masáží.

Pro zkrášlení zahrady přivezla sama velvyslankyně ze severovýchodního Thajska dekorace, které se používají zejména při svatebních obřadech jako vyjádření respektu k Buddhovi a k získání ochrany.

Vařila kuchařka velvyslankyně

Záměrem velvyslankyně bylo propagovat thajskou kuchyni a kulturu. Tradiční národní pokrmy připravila osobní šéfkuchařka velvyslankyně Sangwan Horawetová. Návštěvníci mohli ochutnat třeba dva druhy kari a krevetovou pálivou polévku Tom yung kung.

Vilu koupilo thajské velvyslanectví v roce 1996. Následně prošla rekonstrukcí a od roku 1998 v ní vždy bydlí thajští velvyslanci při svých misích v České republice.

Velvyslankyně Ureerat Chareontohová Novinkám řekla, že když bude mít jednodenní akce úspěch, mohla by se v budoucnu opakovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám