Hlavní obsah

Tereza Duchková si udržuje formu power jógou

Novinky, Korzo/P
PRAHA

Muzikálová herečka Tereza Duchková je poslední dobou pracovně velmi vytížená. I přesto si dokáže najít čas na sportování, aby si udržela dobrou kondici. Vedle jezdectví se zamilovala do power jógy.

Článek

"Se sportem svádím boj vlastně celý život. V mé profesi se sportovat víceméně musí, protože je třeba udržovat si kondici. Je pravda, že nepatřím mezi milovníky posiloven ani aerobiku, a proto jsem si oblíbila power jógu," vysvětlila Duchková.

"Neustálé hopsání v baletním sále nebo tanec mě neberou. Tohle, ani jiné jásací cviky, nemusím," přiznala Tereza.

Správným odreagováním je pro ni naopak power jóga, která čerpá z jógy, s meditací ale nemá příliš společného. "Je do dobrá hodinka, kdy se člověk protáhne, rozhýbe a ještě posílí ty partie, které posílit potřebuje. To si vážně užívám," usmála.

Její největší sportovní láskou jsou ovšem od dětství koně a jezdectví. "Králem sportů je pro mne jezdectví. Je to exkluzivní sport právě díky tomu, že při něm není člověk sám se sebou, ale musí přesvědčit ke spolupráci i zvíře. To je asi to nejkrásnější, co mě v životě zatím potkalo," prozradila Tereza.

Na kolektivní sporty jí příliš času nezbývá. "Mám ráda volejbal nebo nohejbal, ale neštěstí je v tom, že moji kamarádi, se kterými bychom si je mohli zahrát, mají volno v úplně jiné denní hodiny než já. Takže se s nimi vídám jen velmi málo," pokrčila rameny.

Reklama

Výběr článků

Načítám