Hlavní obsah

Takhle zní nejvyšší tón dosažený mužem. Příjemný poslech to není

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětičárkované E, tak zní název nejvyššího tónu dosaženého mužem. Držitelem nového světového rekordu je Číňan Wang Siao-lung, který pokusem z loňského prosince překonal Adama Lopeze s jeho pětičárkovaným Cis. Minulý týden video zveřejnila Guinnessova kniha rekordů.

BEZ KOMENTÁŘE: Rekordman ze sebe vydal pětičárkované E.Video: Guinness World Records

 
Článek

Číňan rekord pokořil v rámci vysílání čínského zábavného pořadu za bedlivého dohledu zástupců Guinnessovy knihy rekordů. Zvuk, který ze sebe dokázal Wang Siao-lung vydat, měl frekvenci 5243 hertzů. Hnidopich by dodal, že Wang byl trochu pod tónem, čisté petičárkované E má totiž přesný kmitočet 5274,04 Hz.

Předchozí držitel rekordu Adam Lopez dosáhl v roce 2008 tónu o frekvenci 4435 hertzů. Těchto tónů nelze dosáhnout normálním zpěvem, nýbrž takzvanou fistulí, což je nevyšší hlasový rejstřík lidského hlasu.

V roce 2005 Guinnessova kniha rekordů evidovala i vůbec nejvyšší tón dosažený člověkem. Výkon Georgie Brownové o frekvenci 25 kilohertzů (sedmičárkované G) však byl v následující edici z roku 2007 odstraněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám