Hlavní obsah

Táhne jí na stovku, přesto učí jógu a závodně tancuje s 24letým partnerem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Třiadevadesátiletá Tao Porchonová Lynchová si hravě strčí nohu za hlavu. Ohebná seniorka je podle Guinnessovy knihy světových rekordů nejstarší instruktorkou jógy na světě. Je důkazem tvrzení, že věk je pouze číslem. Je nejen vitální a ohebná, ale má dost energie na to, aby vedla kurzy jógy a ještě závodně tancovala.

Třiadevadesátiletá Američanka je nejstarší instruktorkou jógy na světěVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Tao byla vdaná, živila se jako herečka, modelka, burleska a dvakrát se vydala na pochod s Gándhím. Do jejího životopisu patří nově i rekord, kterého dosáhla jako nejstarší instruktorka jógy na světě.

"Hodlám učit jógu do posledního dechu, pak odletím na jinou planetu… Já jógu prostě miluju, rozjasní můj den a každého rozesměje," tvrdí třiadevadesátiletá Tao.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Téměř stoletá žena závodně tancujeVideo: Reuters

Nejdůležitější pro ni v životě bylo nevěřit tvrzením druhých lidí. Po operaci kyčelního kloubu jí lékaři řekli, že už nikdy nebude schopna cvičit jako dřív. Ona tomu neuvěřila a bez problémů cvičí nadále.

Dokážu vše, co je ve mně

"Doktor mi řekl, že nebudu moct dělat to a ono. Já jsem řekla, že nechci vědět, co nebudu schopná dělat, protože tomu nevěřím. Poslala jsem mu fotky v lotosovém protažení a on mě pak nazval zázračnou ženou. Řekla jsem mu, že to není zázrak, zázrak znamená, že vidíte to, co je ve vás. Pokud je to ve mně, dokážu to," prohlásila nestárnoucí optimistka.

Jógu praktikuje od svých osmi let, instruktorkou je jednašedesát let, výhradně učení jógy se však věnuje až od svých třiasedmdesáti.

"Jóga a tanec jsou něčím, co jakýmsi způsobem žije ve mně," uvedla pro agenturu Reuters Tao s tím, že se v létě navíc chystá na taneční soutěž do Portorika, kde bude předvádět tango se svým o 69 let mladším tanečním partnerem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám