Hlavní obsah

Synovi herce Michaela Douglase hrozí deset let vězení za držení drog

– New York

Syn slavného herce Michaela Douglase Cameron stanul ve středu před soudem, kde se přiznal k přechovávání velkého množství metamfetaminu a kokainu, které u něj v hotelu minulý rok našla policie. Jednatřicetiletému Cameronovi Douglasovi hrozí až deset let vězení. Informovala o tom agentura AP.

Foto: Reuters

Syna amerického herce Michaela Douglase Camerona zatkla policie v New Yorku kvůli podezření z držení drog.

Článek

Douglas řekl soudci, že v roce 2006 se na něj poprvé někdo obrátil s požadavkem, zda by mohl sehnat drogy. "Pak jsem začal dodávat pravidelně," sdělil. Na soudcův dotaz, zda si uvědomoval, že porušuje zákon, odpověděl, že ano. Rozsudek nad ním by měl být vynesen 27. dubna.

Prokuratura bez dalších detailů oznámila, že Douglas podepsal prohlášení o své vině. Kromě toho, že přiznal podíl na distribuci drog, souhlasil také s tím, že přechovával heroin. Jeho přítelkyně se mu ho loni, když byl v domácím vězení, pokusila dopravit schovaný v elektrickém zubním kartáčku. Cameron pak byl převezen do vězení.

Jeho obhájce Nicholas DeFeis ke středečnímu soudnímu řízení řekl, že se jeho klient zachoval nejlíp, jak mohl.

Překupníci se přiznali

Americká Agentura pro potírání narkotik (DEA) vznesla proti Cameronovi obvinění na základě informací získaných od tří uživatelů metamfetaminu a překupníků. Někteří z nich pro Douglase mladšího pracovali, vinu přiznali a spolupracovali při vyšetřování.

Podle vyšetřovatelů Cameron Douglas zaplatil za překupnictví metamfetaminu desítky tisíc dolarů. V zaznamenaných telefonních rozhovorech o něm hovoří jako o "pečivu" nebo "soli do koupele". K přesunu peněz i drog byli po celém území Spojených států využíváni běžní přepravci, jako například firma FedEx.

Prokletí rodiny jménem drogy

Cameron Douglas se narodil v prvním otcově manželství. Jeho matkou je Diandra Lukerová, s níž se Michael Douglas rozvedl po 23 letech společného života. Cameron v roce 2003 natočil film Tak to chodí, v němž si zahrál s hvězdným dědečkem Kirkem Douglasem.

Mladý Douglas nemá problémy se zákonem kvůli narkotikům poprvé. Na konci 90. let byl zatčen v New Yorku kvůli přechovávání kokainu a za držení drog stanul před soudem také v roce 2007. S návykovými látkami bojuje celý rodinný klan. Michael Douglas se v 80. letech léčil ze závislosti na alkoholu, jeho mladší bratr Eric zemřel v roce 2004 na předávkování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám