Hlavní obsah

Švýcarsko má příliš kaváren, bude je rušit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠVÝCARSKO

Švýcaři se budou muset rozloučit s některými svými oblíbenými kavárnami, kam byli zvyklí docházet na šálek kávy s přáteli a známými. Podle Švýcarského spolku majitelů kaváren je v zemi přebytek právě těchto podniků.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Ve Švýcarsku existuje 28 tisíc kaváren a na 270 obyvatel vyjde jedna. Georg Gnadinger - prezident Spolku - uvedl, že se tak země řadí ke státům s největší hustotou kaváren.

Proto se musí snížit jejich počet, aby byla situace na trhu vyvážena, napsal zpravodajský server Ananova. Koncentrace kavárniček je prý tak vysoká, že by se do všech dohromady vešla půlka švýcarské populace.

Ve Švýcarsku navíc počet kaváren nezadržitelně roste, jen za uplynulý rok jich bylo nově otevřeno 928. Tržby však naopak klesají, vloni se snížily o 9,3 procenta a letos asi o dalších 5 procent. V příštím roce by mělo údajně ukončit provoz až 10 tisíc kaváren.

Reklama

Související témata:

Související články

Belgičané si oblíbili kávu, na pivo zanevřeli

Léta, kdy Belgie patřila k zemím s nejvyšší konzumací piva v Evropě, jsou už dávno pryč. Belgičané se zlatavým mokem nalévají méně než třeba Němci a Češi,...

Výběr článků

Načítám