Hlavní obsah

Svítí a vibrují. Náramky na dodržování bezpečných rozestupů

Novinky, tcs

Muzeum umění Accademia Carrara v italském Bergamu se po více než deseti týdnech znovu otevřelo veřejnosti. Aby návštěvníci obdivující umělecké skvosty zvládli dodržet vzájemné rozestupy, pořídilo muzeum náramky, které vibrují a svítí, pokud se jejich nositel dostane příliš blízko k druhému člověku.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníky italského muzea budou na dodržování bezpečné vzdálenosti upozorňovat náramky.

Článek

Bergamo patří k městům, které pandemie koronaviru zasáhla nejdrsněji. I tam však dochází k rozvolňování přísných bezpečnostních pravidel a nařízení. Brány tamního muzea umění Accademia Carrara se návštěvníkům otevřely už minulý pátek.

Kromě obligátní dezinfekce však muzeum návštěvníky vybavuje i náramky, které jim mají pomoci v dodržování bezpečných rozestupů. Pokud se návštěvník přiblíží k jinému na vzdálenost menší než na 1,5 metru, náramek se rozvibruje a začne blikat. Kromě toho je navíc každému návštěvníkovi u vstupu do muzea změřena teplota.

Foto: Profimedia.cz

Návštěvníkům je u vstupu bezkontaktně měřena teplota.

„Dodržování rozestupů a neshromažďování se snižují riziko nákazy. Opatření, která jsme přijali, nám umožní pohybovat se bez překážek a bezpečně,“ uvedla ředitelka muzea Maria Cristina Rodeschiniová.

Nová léčebná metoda: v Itálii zkouší extrakci protilátek z krve

Koronavirus

Muzeum v Bergamu je pojmenováno po hraběti Giacomo Carrarovi, bohatém mecenáši a milovníkovi a sběrateli umění. Ten své sbírky v roce 1793 zpřístupnil veřejnosti, což lze považovat za vznik muzea.

Reklama

Výběr článků

Načítám