Hlavní obsah

Susan Boyleová za 14 dní prodeje svého alba vydělala 142 miliónů

Londýn

Před rokem byla chudou kostelnicí ze Skotska, která zpívala maximálně tak o vánočních mších nebo doma své kočce. Dnes je Susan Boyleová světově proslulou zpěvačkou. A o tom, že je skutečně oblíbená, svědčí i prodejnost jejího debutového alba. V USA a Británii je dokonce jedničkou v žebříčcích, což jí v přepočtu na koruny vydělalo už více než 142 miliónů.

Článek

Alba se celosvětově prodalo 3,3 miliónu kusů, což jí přineslo pět miliónů liber, podepsala však ještě také kontrakt na turné po Británii, z něhož bude mít další milión liber navíc. Z prodeje alba I Dreamed A Dream dostává Susan 15 procent zisku.

Susan byla objevena letos na jaře v soutěži Britain´s Got Talent. Ačkoli show nakonec nevyhrála a ve finále skončila druhá, byla jasně největší hvězdou tohoto ročníku. Za čtrnáct dní si vydělala tolik, co vítěz roku 2007 Paul Potts za dva roky.

Reklama

Související témata:

Související články

Boyleová pohrozila, že opustí soutěž

Britská pěvecká senzace Susan Boyleová prý pohrozila, že opustí televizní klání talentů, protože tlak na ni je před sobotním finále už příliš velký. V jednom...

Boyleová skončila v britské soutěži druhá

Zázračně objevená hvězda Susan Boyleová skončila v sobotním večerním finále britské soutěže Britain's Got Talent těsně pod stupněm vítězů. Zvítězila taneční...

Výběr článků

Načítám