Hlavní obsah

Stonehenge má podle Britů hodnotu jeden a půl miliardy korun

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Jedna z nejznámějších mystických staveb na světě byla poprvé v historii finančně oceněna. Zatímco dříve byste se od všech dozvídali, že cena monolitického uskupení Stonehenge je nevyčíslitelná, nyní už byste slyšeli konkrétní částku. Pokud by snad byl Stonehenge kdy na prodej, stál by nejméně půldruhé miliardy korun, shodli se tamější realitní agenti.

Foto: Profimedia.cz

Stonehenge

Článek

Realitní agenti z celé Británie si uplynulé týdny lámali hlavu s oceňováním nejrůznějších staveb v zemi. A zahrnuli i stavby, které pravděpodobně nikdy v budoucnu na prodej ani nebudou. Dům ve známé Downing Street 10 by tak stál něco okolo 155 miliónů korun a největší dosud obývaný hrad na světě, Windsor Castle, by vyšel na nepředstavitelných 11,75 miliardy korun.

Realitní server FindaProperty oslovil přední realitní agenty, kteří se snažili shodnout na teoretických cenách nejrůznějších staveb. A to i přesto, že praktická hodnota těchto informací je z prozaických důvodů takřka nulová.

Foto: Kieran Doherty, Reuters

Zimní krajina u Stonehenge

"Je to zajímavé, v závislosti na našich výpočtech by měla naše vláda a královská rodina ve vlastnictví majetek v dostatečné hodnotě, aby splatila významnou část celonárodního dluhu. Samozřejmě, že tyto stavby nebudou nikdy na prodej, ale zajímalo nás, jaká je asi jejich přibližná hodnota na nynějším realitním trhu," informoval o výzkumu realitní agent Nigel Lewis.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám