Hlavní obsah

Stoletá stařenka oslavila pětadvacáté narozeniny

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opravdové narozeniny může slavit jenom jednou za čtyři roky. Patří totiž k lidem, kteří se narodili 29. února. Přesto tu pravou oslavu prožila Britka Doris Cleifeová už po pětadvacáté. Narodila se totiž v přestupném roce před 100 lety.

Foto: Profimedia.cz

Na dortu stovku nehledejte.

Článek

Cleifeová z anglického Portsmouthu se narodila 29. února 1920. V sobotu mohla oslavit už sté narozeniny, ve skutečnosti se ale jednalo teprve o pětadvacátou pravou oslavu.

Oslavu významného jubilea pomohly Cleifové kromě rodinných příslušníků oslavit rovněž desítky spolubydlících z domu s pečovatelskou službou, kde stařenka žije.

„Žasnu. Nevěděla jsem, že jsem tak populární,” zažertovala viditelně dojatá Cleifeová, která okolo sebe měla symbolicky nafouknuté balónky ve tvaru čísla 25.

Obrovská neopatrnost uchránila stařenku před osudovou chybou

Koktejl

Britka žila po smrti manžela v roce 1979 se svými čtyřmi dcerami a v loňském roce se musela vyrovnat se smrtí jedné z nich. „Byl to těžký rok, ale chtěli oslavit tento úžasný den,” řekla jedna z vnuček Cleifeové.

Přesto, že je v domově s pečovatelskou službou nejstarší, dokáže se o sebe sama postarat a do domova se přestěhovala až nedávno. „Řekla bych, že to máme v genech. Babiččina sestra je o dva roky mladší a těšíme se, že budeme slavit další jubileum,” dodala vnučka Rachel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám