Hlavní obsah

Štěně, které vám na tváři vykouzlí úsměv, je hvězdou internetu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po narození bojovala fenka Rae o holý život. Svůj boj však alespoň prozatím zvládla a v poslední době se dokonce stala hvězdou sociálních sítí. Pomohl jí k tomu netradiční vzhled, kdy díky nucené operaci připomíná tak trochu jednorožce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Štěně zlatého retrívra bylo po narození vážně zraněno matkou a kompletně přišlo o ucho. „Zřejmě ji zranila při čištění po porodu, kdy byla asi trochu agresivní,” domnívali se chovatelé z amerického Michiganu.

Ti přinesli zvíře k veterináři, kde fenka okamžitě podstoupila operaci. V důsledku toho retrívrovi trčí z hlavy jedno ucho jako roh. Ani netradiční vzhled však nebohému štěněti nebránil v nalezení nové rodiny.

„Když jsem ji viděla, okamžitě jsem věděla, že k sobě patříme. Před několika lety jsem o jednoho zlatého retrívra přišla, takže jsem si jí musela vzít,” řekla Brianna Vorheesová, která na veterině pracuje jako recepční.

Nyní tříměsíční fenka byla pojmenována Rae (pozpátku „ear” - ucho). A i když se nevědělo, jestli první dny po operaci Rae přežije, zdá se, že hravému štěněti se nyní daří dobře a navíc sbírá popularitu na sociálních sítích, kde její fotky baví přes 160 tisíc lidí.

„Jak začala růst, tak se rána pohybovala na hlavě a ucho se přesunulo až nahoru,” vysvětlila Vorheesová, která je mimo jiné matkou dvouletého syna. „Jsem ráda, že spolu mohou vyrůstat,” dodala žena.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám