Hlavní obsah

Statečný bezdomovec zachránil zvířata z hořícího útulku

Novinky, Jakub Štěpánek

Vlastní život riskoval třiapadesátiletý Keith Walker z americké Atlanty. Když spatřil zvířecí útulek v plamenech, neváhal a vynesl do bezpečí celkem 16 zvířat. Sám žije bez střechy nad hlavou v ulicích města.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K požáru došlo v útulku týden před Vánocemi. Když plameny zachvátily prostory, kde byla v klecích bezmocná zvířata, Walker neváhal a okamžitě začal záchrannou akci na vlastní pěst.

Do bezpečí vynesl celkem šest psů a deset koček, za což se dočkal uznání. „Byl jsem dost nervózní, to vám nebudu lhát. Ale když jsem viděl plameny, vrazil jsem dovnitř a díky bohu se mi podařilo zvířata zachránit,” popsal akci Walker, který sám chodí do útulku venčit psy, obzvlášť pitbula Brava.

Pes Lucky v pražské Stromovce uvízl v noře. Nakonec měl přeci jen štěstí

Krimi

„Bravo je můj nejlepší přítel a já sám bych tady bez něj nebyl. Věděl jsem, že musím pomoct i ostatním zvířatům,” uvedl. Ačkoliv plameny útulek značně poničily, díky pohotovému zásahu Walkera se požár obešel bez zranění lidí či zvířat, informoval server Independent.

Zachráněná zvířata našla před Vánoci na několik týdnů náhradní střechu nad hlavou, do doby, než bude útulek opraven. „Je to náš anděl strážný. Dokonce i hasiči měli strach ze záchrany zvířat, ale pan Walker už tou dobou vynášel psy a kočky do bezpečí,” děkovala Gracie Hamlinová, zakladatelka útulku, která rovněž pomáhá znevýhodněným dětem z okolí.

Incident nezůstal bez odezvy ani na sociálních sítích, kde již několik uživatelů vyjádřilo touhu pomoci Walkerovi, který sám žije na ulici. Je tak možné, že za dobrý skutek bude Američan odměněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám