Hlavní obsah

Statečná slepice snesla obří, čtvrtkilové vejce

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bogotá

Slepice z Kolumbie dost možná vstoupí do Guinnessovy knihy rekordů poté, co snesla vejce vážící neuvěřitelných 245 gramů. Vejce měří na výšku úchvatných 12 centimetrů. Kuriózní vejce snesla slepice ve městečku San Francisco v regionu Cudinmarca severně od kolumbijského hlavního města Bogotá.

Slepice snesla obří vejce, má 12 centimetrů na délkuVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Vejce našla dcera farmáře Edna Ninová, kterou podivný nález podle jejích slov značně vyděsil. Vejce bylo totiž několikrát větší než ostatní vejce a hmotnostně je převyšovalo zhruba čtyřikrát.

"Lekla jsem se, protože jsem takové vejce nikdy neviděla. Okamžitě jsem přivolala svého otce, abych mu to ukázala," uvedla Edna, která na místo obratem přivedla svého otce Hernanda.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Slepice snesla nejmenší vejce na světě, je velké jako korunová minceVideo: Reuters

"Je to fenomén, ke kterému může dojít asi na každé farmě, ale za 20 let, co farmařím, jsem vejce takové velikosti neviděl. Je opravdu hodně velké," uvedl Hernando Nino, který vejce řádně zdokumentoval a odeslal zástupcům známé knihy rekordů, aby prověřili, zda jde o největší slepičí vejce na světě.

Slepice Franciscana je nyní hvězdou celého kurníku. Nino připisuje obří vejce zdravé stravě, kterou slepicím dopřává. Kuru se prý dostává velké množství vitamínů, aminokyselin a hodně proteinů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám