Hlavní obsah

Starostka se setkala s rodinami obětí opilých řidičů a poté havarovala. Opilá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Starostka australského města Redlands se ráda prezentovala jako zastánkyně nulové tolerance alkoholu za volantem a často se stýkala s rodinami obětí opilých řidičů. Po jednom takovém setkání minulý čtvrtek jí to už nejspíš nikdo neuvěří. Krátce po něm totiž havarovala a dechová zkouška ukázala, že před jízdou pila alkohol.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V rámci kampaně propagující nulovou toleranci alkoholu pro řidiče se starostka Karen Williamsová setkala online s rodinami Kate Leadbetterové a jejího partnera Matthew Fielda. Ty loni usmrtil opilý a zfetovaný teenager za volantem, když venčili psa. Kate byla v té době těhotná. Williamsová společně s rodinami vytvořila petici, jež požadovala odvolání se proti desetiletému trestu, který teenager dostal a který se zdál rodinám i starostce příliš malý.

Online setkání se účastnila ještě Judy Lindsayová, jejíž dcera Heather byla usmrcena opilým řidičem v roce 2009.

Ještě ten večer ale Williamsová se svým vozem narazila do stromu. Ukázalo se, že požila alkohol. „Vypila jsem několik skleniček vína,“ přiznala později starostka.

Příbuzné obětí to pochopitelně rozčílilo. „Předtím jsme mluvili o bezpečnosti na vozovkách, mluvili jsme i o alkoholu za volantem, drogách za volantem a jak musíme změnit soudnictví pro nezletilé,“ uvedla pro server australské stanice 7NEWS roztrpčená Lindsayová. „Říkala, jak chce vymýtit alkohol za volantem,“ dodala.

Policisté na Slovensku nevěřili svým očím. Za volantem jediného auta se za den vystřídali tři opilci

Stalo se

Lindsayová dále uvedla, že jí starostka následující den volala a omlouvala se. Odpuštění se ale nedočkala. „Řekla jsem jí, že jsme jí věřili a ona nás zklamala. Ona měla být tou, která nám pomáhá zvýšit povědomí a všechny nás takhle zklamala,“ uvedla Lindsayová.

„Štěstí, že nikoho nezabila,“ uvedla ještě Lindsayová s tím, že by byla ráda, kdyby starostka odstoupila ze své funkce. K volání o odstoupení se logicky připojili i politici z řad opozice.

Policie incident vyšetřuje, zatím nepadlo žádné obvinění. Starostka se na veřejnosti kaje, nicméně uvedla že „rezignace by nyní bylo unáhlené rozhodnutí“.

Reklama

Výběr článků

Načítám