Hlavní obsah

Starosta nechal vysypat tunu odpadků na pláž, aby měli dobrovolníci co uklízet

Novinky, tcs

Dobrovolníci od Thajska po Havaj vyrazili koncem září čistit zaneřáděné pláže a chtěli tak dát najevo, že to s ochranou životního prostředí myslí vážně. Co však dělat, když je pláž čistá? Jihokorejský starosta to vyřešil po svém a nechal pláž zasypat tunou odpadu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mezinárodní den uklízení pláží skončil úspěchem i na jihokorejském ostrově Čindo, kde na jeho jihozápadní části dobrovolníci uklidili pláž zaházenou polystyrénem a jinými odpadky. Jak však informovala agentura AFP, bohulibá akce se na ostrově změnila ve frašku.

Ukázalo se totiž, že pláž byla čistá a uklizená už předtím. Aby starosta ostrova Lee Dong-jin mohl akci uskutečnit, nechal dovézt zhruba tunu odpadků už předtím posbíraných na jiných plážích.

„Navezli jsme na pláž polystyrén a jiný odpad, který byl sesbírán v jiných oblastech, aby mohlo pláž vyčistit zhruba 600 účastníků,“ uvedl starosta ve svém omluvném prohlášení. Cílem prý bylo zvýšit povědomí o problematice pobřežního odpadu. Starosta se omluvil a dodal, že veškerý navezený odpad byl kompletně vysbírán a nevzniklo tak tedy žádné druhotné znečištění.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám