Hlavní obsah

Stará Číňanka žebrá na nádraží, i když její rodina vlastní továrnu a řadu nemovitostí

Novinky, tcs

Čínská sdělovací média zaujal minulý týden případ devětasedmdesátileté ženy žebrající pravidelně každý den na nádraží v čínském městě Chang-čou. Ukázalo se totiž, že její rodina i žebračka sama je bohatší než průměrní obyvatelé města.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Řada lidí ženě sedící na nádraží věnovala peníze. Minulý týden však vyšlo najevo, že žena finanční pomoc rozhodně nepotřebuje. Žena nejprve začala prodávat na nádraží mapy. Když jí to však management stanice zakázal, začala žebrat. Na své místo přichází pravidelně každý den okolo desáté hodiny odpoledne a neodchází dříve než v osm hodin večer, upozornil server South China Morning Post.

Vedoucí stanice Ťiang Jing-chao však ví, že ženě rozhodně existenční potíže nehrozí. Žije v bytě v domě, který vlastní její rodina. Její syn vlastní rodinnou továrnu, několik obchodů a řadu nemovitostí, které obchodníkům pronajímá.

To pochopitelně vyvolalo otázku, zda nejde o případ krkavčího syna, který se o svou matku nehodlá starat. Muž to však kategoricky popírá, jeho matka má prý na svém účtu peněz dost. „Každý den jí předkládám vynikající jídla, ale ona trvá na tom, že půjde žebrat. Přitom je o dost bohatší než většina lidí tady. Má úspory v několika bankách,“ uvedl bezradný muž.

Ve snaze matku odradit od žebrání, zveřejnil majitel kuriózní příběh na sociálních sítích, ale příliš to nepomohlo. Nakonec se pokusilo zakročit i nádraží. „Stará žena na nádraží využívá svůj věk k tomu, aby ve vás vzbudila sympatie. Její rodinná situace je ale dobrá, takže jí nenaleťte,“ zní teď pravidelné hlášení. Zda bude mít nějaký efekt, je nejisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám