Hlavní obsah

Štamgast už vypil v hospodě 17 000 litrů piva

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Warmley

Arthur Reid je zřejmě největším britským štamgastem. Již 72 let totiž chodí téměř každý den do své oblíbené hospůdky v anglickém Warmley a za celou dobu vynechal pouze několikrát. Při příležitosti oslavy 90. narozenin dostal čestnou plaketu, která je umístěna na jeho židli.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Od svých 18 let vypil v hospodě s názvem The Griffin odhadem přes 30 000 pint (asi 17 000 litrů) hořkého ležáku. Arthur si totiž obvykle dává pouze jednu pintu. Druhou si objedná, jen když se zdrží s někým ze svých přátel. Nikdy se neoženil a neměl děti, takže mu nic nebránilo, aby se každý den kolem třetí hodiny odpolední usadil na svém místě v typickém anglickém pubu.

"Loni v zimě zmeškal pár dní kvůli špatnému počasí. Když se blíží půl čtvrtá a Arthur tu ještě není, tak si říkám kde asi může být," řekla vedoucí hospody Asia Matczaková.

Arthur Reid opustil ve 14 letech školu a začal pracovat na farmě, kde vydržel 20 let. Poté pracoval v blízkém dolu a také pro dálniční úřad. Nikdy se nevydal dál než 50 kilometrů od svého rodného Warmley.

"V životě jsem pracoval tvrdě a po práci jsem si vždy rád zašel do hospody. To mi stačilo, neměl jsem potřebu dělat něco víc. Chodím sem už hodně dlouho a doufám, že mám ještě pár let před sebou," řekl 90letý penzista.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám