Hlavní obsah

Stačila chvilka a muže vyšla cigareta na dvacet milionů

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro dobrotu na žebrotu, říká si teď pravděpodobně japonský byznysmen, který během okamžiku přišel o luxusní hodinky v hodnotě přesahující v přepočtu dvacet milionů korun. O ty jej připravil zatím neznámý zloděj, který se původně dotázal na cigaretu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K události došlo v pondělí večer před jedním pětihvězdičkovým pařížským hotelem. Nejmenovaný Japonec se svým přítelem kouřil před hotelem, když se přišel přibližně třicetiletý muž zeptat na cigaretu.

Když však dobrák natáhl ruku, aby muži cigaretu nabídl, přišel vmžiku o luxusní hodinky, které mu zloděj obratně stáhl z ruky. S hodinkami Richard Mille Tourbillon Diamond Twister v ceně 800 tisíc eur (20 milionů korun) se dal zloděj na útěk, udělal však zásadní chybu – cestou mu vypadl mobilní telefon.

Policie tak věří, že podle údajů z telefonu nebude problém zloděje dopadnout. Otázkou zůstává, zda se mu do té doby podaří hodinky zpeněžit.

Cigareta, čas, zrcátko

Techniky, které kdysi používaly gangy z Ruska a Itálie, se díky videím na internetu naučili pachatelé z předměstí francouzské metropole. Výsledkem je letos během prvních osmi měsíců 71 nahlášených krádeží luxusních hodinek v hodnotě téměř 60 milionů korun, což je třetinový nárůst oproti roku 2018.

Kromě triku s cigaretou mají zloději v oblibě se rovněž ptát svých obětí na čas, případně na motorkách v centru města narazit do zrcátka auta. Jakmile řidič natáhne z okýnka ruku, aby si zrcátko opravil, hodinky jsou fuč.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám