Hlavní obsah

Srazila na přechodu vlastního tchána. Podivný případ zamotal hlavu i soudci

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K nehodě, při které 29letá Fatheha Begum Abedinová srazila na přechodu 61letého muže, došlo už v roce 2018. Případ nyní rozpletl soud v anglickém Leicestru. Ukázalo se, že žena shodou okolností srazila vlastního tchána, navíc po nehodě zarputile lhala. Odsedí si rok a půl ve vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Abedinová vážně zranila muže na přechodu, protože se zřejmě dostatečně nevěnovala řízení. Během jízdy měla posílat textové zprávy, což se později snažila zamaskovat. Od nehody navíc ujela, i když později vyšlo najevo, že zraněným mužem byl její vlastní tchán.

Muž nehodu přežil, později u soudu dokonce čin své snachy omlouval. Pro soudce Roberta Browna tak nebyl případ jednoduchý. Abedinová od počátku popírala, že by se při děsivě vypadající srážce věnovala telefonu. Z něj odstranila desítky zpráv, které byly odeslány v době nehody, kterou zachytila bezpečnostní kamera.

Na srážku si navíc údajně nepamatovala kvůli astmatickému záchvatu. „Způsobila jste vážnou nehodu, kdy chodec přeletěl přes vaši kapotu. Není možné, abyste si toho nevšimla. Nezastavila jste, neposkytla jste muži první pomoc. Váš tchán strávil se zlomenou pánví 11 dní v nemocnici,” konstatoval soudce minulý týden.

Tchán se snachy zastal

Z vyšetřování vyšlo najevo, že Abedinová měla vyrazit autem do blízké restaurace, aby vyzvedla jídlo. Její tchán, se kterým bydlí v jednom domě, vyrazil na návštěvu k příteli, jenž bydlí nedaleko, uvedl Daily Mail, který příběh popsal.

Poškozený muž u soudu vyjádřil své příbuzné podporu. „Dnes s námi sedí u soudu a ve svém prohlášení vám odpustil a vyjádřil svoji lásku k vám. Pokud vás pošlu do vězení, způsobím mu další bolest, což nedělám rád. Dnes mám ale veřejnou povinnost,” okomentoval rozhodnutí soudce.

Žena potratila po velmi nepovedeném vtipu

Koktejl

„Udělala jste absolutně všechno pro to, abyste se zbavila odpovědnosti. Záměrně jste se vyhýbala spravedlnosti,” vyčítal soudce Abedinové, která kromě mazání textových zpráv nechala po nehodě urychleně opravit poškozené čelní sklo.

Brown poslal Abedinovou za mříže na 18 měsíců. Šest měsíců odůvodnil zaviněnou dopravní nehodou a způsobeným zraněním, další rok připočítal za vyhýbání se spravedlnosti a maření vyšetřování. Na 33 měsíců soud navíc ženě odebral řidičské oprávnění.

Reklama

Výběr článků

Načítám