Hlavní obsah

Spoutaný zloděj ujel policistům v jejich vlastním autě

– Fort Worth
Novinky, Markéta Klánská

Když policie chytila 41letého Američana při krádeži, zřejmě netušila, jak jim zmíněný zloděj zanedlouho zavaří. Ačkoli byl totiž spoutaný a zamčený ve služebním autě, podařilo se mu dostat na místo řidiče a s policejním vozem ujet. Ještě několik dní po incidentu po něm policie stále pátrá.

BEZ KOMENTÁŘE: Spoutaný zloděj ujel policistům v jejich autěVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Darren Douglas Porter se v pátek ráno vloupal do starožitnictví nedaleko texaského města Fort Worth. Než stihl zmizet, policie ho chytila, spoutala mu ruce a posadila ho na zadní sedadlo jednoho ze dvou služebních vozů. Poté všichni přítomní muži zákona odešli, aby si mohli promluvit s prodavačem vykradené prodejny.

Jenže v tu chvíli bezpečnostní kamera na palubní desce druhého policejního vozu natočila, jak kriminálník sroloval okýnko, otevřel si dveře, nastoupil dopředu a v klidu odjel.

„Nevíme, jak se to mohlo stát, ale zadní okýnka byla očividně stále funkční, proto si dotyčný mohl jedno z nich stáhnout. My ale předpokládali, že jsou okýnka vyřazená z provozu jako u ostatních služebních vozů stejné výroby,“ uvedl pro regionální televizi NBC DFW poručík J. P. Bevering.

Porter je už "známá firma"

I když policie okamžitě vyrazila ve zločincových stopách, Porterovi se podařilo uniknout. Policejní auto zanechal opuštěné u nedalekého obytného komplexu a nyní se skrývá před zákonem.

„Víme, co je zač. Už jsme s ním v minulosti měli co dočinění. Známe také jeho společníky, které nyní kontaktujeme,“ dodal Bevering s nadějí, že Portera brzy dopadnou. Pokud se jim to opravdu podaří, 41letý recidivista bude čelit nejen obviněním spojeným s loupením ve starožitnictví, ale ještě obviněním z krádeže vozu a útěku před spravedlností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám