Hlavní obsah

Spícího opilce s rumem v klíně unášela rozvodněná řeka směrem k peřejím

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Napilno měli v neděli ochranáři a policisté z amerického státu Indiana. Z okresu Crawford jim lidé nahlásili spícího opilce, který plul v raftu po rozvodněné řece směrem k peřejím u přehrady. Plavidlo se chytit nepodařilo, avšak opilec měl štěstí. Řeka ho ještě před peřejemi vyvrhla na břeh.

Foto: Indiana Law Enforcement

Ferguson spící na řece uhání po proudu.

Článek

Oznámení o opilci, jehož plavidlo unáší rozvodněná řeka Blue River, obdrželo Indianské oddělení přírodních zdrojů, ochranáři proto kontaktovali policii a okamžitě vyrazili na místo.

Jako první spatřili opilce na řece ochranáři Dennis Talley a Logan Hodges. Muž - později identifikován jako 54letý Morris Ferguson - tvrdě zařezával, zatímco s ním plavidlo uhánělo po proudu.

Úřady plavidlo nazývají raftem, v angličtině má ale toto slovo širší význam než v češtině a z dostupných fotografií nelze určit nic jiného, než že bylo patrně nafukovací.

Foto: Indiana Law Enforcement

Morris Ferguson po zatčení

Talley s Hodgesem začali házet po Fergusonovi různé věci ve snaze ho probudit. Rovněž na něj pískali a křičeli, s mužem však nic nehnulo.

Ochranářům bylo jasné, že musí opilce dostat z vody, protože se rychle blížil k peřejím u přehrady Milltown, kde by mu šlo zcela jistě o život.

Čekání na let z Moskvy si krátil vodkou. Propil 43 dní

Koktejl

Jedni jejich kolegové nasedli na člun a vypravili se za ním, druzí níže po proudu roztáhli přes řeku záchranné sítě, které však nakonec nebyly potřeba. Fergusona ještě před peřejemi vyvrhl proud na břeh, kde na něj - stále spícího - narazil jeden ze zástupců šerifa.

Pak už nebyl problém ho probudit a dostat z raftu. Ferguson byl zatčen a až do úterý mohl o svém činu přemýšlet za mřížemi. Následně byl propuštěn, čelí však obvinění z intoxikace na veřejnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám