Hlavní obsah

Snowdene, vezmeš si mě? napsala ruská agentka americkému uprchlíkovi

– Moskva

Bývalý zaměstnanec amerických tajných služeb Edward Snowden, který se od minulého týdne skrývá před americkou justicí v tranzitní zóně moskevského letiště, dostal nabídku k sňatku od vnadné ruské agentky Anny Chapmanové. Tu před třemi lety v USA zadrželi s dalšími neúspěšnými ruskými špiony.

Foto: Novinky.cz s použitím ČTK/AP a Reuters

Ruská agentka Anna Chapmanová a Edward Snowden

Článek

„Snowdene, vezmeš si mě?” lakonicky se zeptala jednatřicetiletá rusovláska v noci na čtvrtek na Twitteru. Odpověď na nabídku „femme fatale” ruské rozvědky, která se v posledních letech přeměnila v jakousi ruskou obdobu skandalistky Paris Hiltonové, není známa.

Britský list The Daily Mail se nicméně v Chapmanové dobral „jisté podoby” s předchozí Snowdenovou přítelkyní, kterou opustil na Havaji. Washington se dožaduje Snowdenova vydání, aby jej mohl postavit před soud za vyzrazení tajných informací.

Snowden je i hlavní postavou on-line hry Kde je Snowden?, za kterou stojí francouzsko-ruský časopis Le Courrier de Russie. Úkolem je najít Snowdena během 30 vteřin v davu lidí na Rudém náměstí a kliknout na něj.

V současnosti se třicetiletý Snowden nachází v tranzitním prostoru moskevského letiště Šeremetěvo a nemůže odletět, protože mu USA zrušily platnost cestovního pasu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám