Hlavní obsah

Sníh uvěznil hosty na devět dní v hospodě

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blakey Ridge

Zatímco milióny lidí po celé Evropě začaly se svými vánočními nákupy, sedm lidí v britském hrabství se modlilo za lepší počasí. Sníh je totiž uvěznil v hospodě, kde v neděli strávili devátý a naštěstí už poslední den. Skupina sedmi osob zůstala po silném sněžení a poryvech větru zablokovaná v hospůdce Lion Inn pub v Blakey Ridge. Od minulého pátku marně čekali na vysvobození z bílého vězení.

Foto: Profimedia.cz

Velká část Británie je pod sněhem. Mnoho lidí nemůže vycházet. Ilustrační foto

Článek

Závěje vyšší než pět metrů zablokovaly dveře i okna hospody. Stejně tak byly zcela neprůchozí i přilehlé cesty a ulice, což dělalo situaci ještě komplikovanější. Pod závějemi bylo také beznadějně uvězněno mnoho vozidel.

Vyhlídky sedmi uvězněných nebyly dlouho nikterak růžové. Čtvrtou nejvýše položenou hospůdku v Anglii totiž nečekala příznivá předpověď počasí. Teploty se tam stále pohybovaly okolo minus deseti stupňů.

"Nejdříve to bylo opravdu skvělé, sněhu tu bylo ohromné množství a bylo to celé takové neotřelé. Většina oken byla zcela zablokovaná, ale když jsme potřebovali vzduch, tak jsme otevřeli zadní dveře, kudy naštěstí stále proudil," uvedla 18letá servírka Katie Underwoodová.

"Mnozí se u nás ve vesnici snaží vykopat svá auta z hlubokého sněhu, stále je tu ale neskutečný mráz. My jsme ale měli štěstí, že to byla právě hospoda, kde jsme uvízli," dodala mladá servírka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám