Hlavní obsah

Slovenští policisté zastavili škodovku bez motoru ve vleku

Právo, ivi
Bratislava

Policisté při silniční kontrole ve městě Želiezovce v okresu Levice na jihu Slovenska nechtěli věřit svým očím, když zastavili vůz, který vlekl za sebou škodovku bez motoru, čelního skla a s nefunkčními světly. V kokpitu Felicie seděl řidič v helmě.

Foto: Policie SR

Řidič se snažil alespoň trochu. Vzal si helmu a reflexní bundu.

Článek

Škoda Felicia neměla motor, čelní sklo, ani funkční světla. „Řidič alespoň myslel na svou bezpečnost, nasadil si přilbu a měl oblečenou bundu s reflexními prvky,“ uvedla slovenská policie na sociální síti.

Policisté na místě uložili pokutu ve výši 50 eur (1288 korun) a oba vozy doprovodili k nejbližšímu vrakovišti, protože na vlečeném vozidle nefungovala směrová, ani brzdová světla. Vlečení vozidla totiž musí splnit základní ustavení pravidel o silničním provozu.

Na Slovensku chtěli zasypat hrob bagrem. Příbuzní po pohřbu koukali, jak se blíží

Koktejl

„Když je vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích, je možné ho přepravovat pouze jako náklad pomocí odtahové služby,“ vysvětlila policie.

Tažené vozidlo bez funkčních brzd, osvětlení, řízení a podobně představuje nebezpečí pro ostatní účastníky silničního provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám