Hlavní obsah

Sloni se mohou jednoduše naučit hrát na harmoniku, jednoho mají i v Anglii

– Londýn
Novinky, Jakub Kynčl

Sloni jsou zřejmě extrémně muzikální zvířata, aspoň to tak vypadá podle afrického slona nesoucího jméno Five. Slon žijící v safari parku v britském West Midlands je velmi inteligentní a stále lépe zvládá hru na harmoniku. Sloni hrající na harmoniku jsou oblíbenou atrakcí zejména v Thajsku.

Článek

Pokud jste ještě nikdy neuvažovali, proč tak často v cirkusech vystupují sloni, tak je to kvůli neuvěřitelné učenlivosti a hravosti tohoto zvířete. Mnoho z nich se dokáže naučit zajímavé triky a bavit jimi publikum. Hraní na harmoniku je jednou ze specialit, kterou ovládá více slonů, než by se mohlo zdát možné a v cirkusech a různých safari jde o stále častější atrakci. 

Sloni velmi rádi chytají předměty chobotem a následně si s nimi hrají. Stačí moment, aby si uvědomili, že foukací harmonika vyluzuje nějaké zvuky a je o zábavu postaráno. Po několika týdnech už na harmoniku hrají a někteří si časem i podupávají do rytmu a hraním se baví.

Sedmnáctiletý slon Five je však opravdový umělecký talent. Nejenže velmi dobře hraje na harmoniku, ale sem tam také pro zábavu uchopí chobotem štětec a pustí se do malování. Obrazy namalované tímto slonem jsou prý velmi expresivní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám