Hlavní obsah

Slevy v obchodech dohnaly lidi k šílenství, chovali se jako zvířata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Black Friday neboli černý pátek je den, kdy většina velkých obchodů v USA nabízí velké slevy na své zboží. Ve Spojených státech se jedná o důležitou událost, jež postupně nabírá na významu i v dalších zemích včetně České republiky. Lidé jsou ochotní stát hodiny ve frontách a i se kvůli zboží prát, což dokazují páteční záběry z Londýna, kde šla soudnost stranou.

Článek

Lidé stáli fronty před obchody už dlouho před půlnocí a ihned po otevření se vrhli dovnitř a často kupovali věci, které vlastně ani nechtěli nebo nepotřebovali.

„Vzala jsem vysavač Dyson, ale ani nevím, jestli ho chci. Prostě jsem ho vzala,“ řekla listu The Guardian 56letá Britka Louise Haggertyová z Londýna, která vyrazila nakupovat už v noci. Atmosféra v obchodech podle ní nebyla zrovna růžová. „Bylo to tam šílené. Bylo to naprosto nechutné,“ dodala.

Jak ukazují záběry z různých obchodů, lidé se o zboží prali a dokonce po sobě i šlapali.

„Lidé se chovali jako zvířata, bylo to příšerné. Viděla jsem v obchodě jen dva členy ostrahy,“ uvedla Haggertyová.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nákupní horečka zachvátila i další britská městaVideo: Grant Morris/Chrissy Corps/Elizabeth-Victoria Kennedy/Claire Cruise, Reuters

Potyčky se odehrály i v obchodech v dalších městech, například v Dundee, Glasgowě nebo Cardiffu.

Při nastolování klidu v sedmi velkoprodejnách Tesco v oblasti Manchesteru byli zatčeni tři muži. Jednu ženu tam zranila padající televize, uvedla BBC.

Kolem 200 nakupujících odmítalo do příjezdu pořádkových sil opustit velkoprodejnu v Middletonu, přestože jim bylo řečeno, že nabízené zlevněné zboží již došlo. Několik klientů se o zboží popralo ve Stretfordu a Hattersley. Jedna žena si v tlačenici v Manchesteru zlomila zápěstí, v Salfordu pak skončil na policejní stanici muž, který vyhrožoval personálu obchodu fyzickým násilím.

Policie uvedla, že incidenty při očekávaných velkých návalech koupěchtivých lidí byly zcela předvídatelné, a kritizovala nepřipravenost bezpečnostních pracovníků v obchodních řetězcích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám