Hlavní obsah

Slepá žena spadla před projíždějící vlak, zachránili ji spolucestující

Novinky, Dagmar Plecháčová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Atlanta

Děsivý moment se odehrál před zraky cestujících ve stanici metra v americké Atlantě. Starší téměř slepá žena tam bez sebemenšího zaváhání vstoupila do kolejiště přímo před přijíždějící vlakovou soupravu. Video záběry z kamery instalované v metru ukazují, jak sedmapadesátiletá Addie Norfleetová padá před vlak a duchapřítomní kolemstojící lidé jí spěchají na pomoc.

Článek

Lidé začali mávat na řidiče vlakové soupravy, aby jej upozornili na ženu v kolejišti. Poblíž stojící muž sice chvíli váhal, ale když uviděl, že vlak brzdí, přispěchal k nevidomé ženě a seskočil do kolejí. S pomocí ostatních ji pak vytáhl nahoru na perón.

„Jsme velice vděční za rychlou a obětavou reakci ze strany několika odvážných cestujících a za profesionalitu našich operátorů, kteří společně pomohli zabránit tragickým následkům. Díky nim se obešla bez vážnějších zranění,“ uvedl mluvčí podzemních drah v Atlantě.

Reklama

Výběr článků

Načítám