Hlavní obsah

Slavná zamračená kočka má vlastní voskovou dvojnici

V pobočce voskového muzea Madame Tussauds ve Wasghingtonu D.C. mají nový přírůstek. A nejedná se o umělého dvojníka nějakého známého člověka. Svoji napodobeninu tam má zamračená kočka Grumpy Cat, jejíž sláva už dávno přesáhla internet.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Slavná zamračená kočka Grumpy Cat se dostala do muzea voskových figurínVideo: Reuters

 
Článek

Grumpy Cat (česky třeba Mrzout) se stala známou v roce 2012, kdy se na sociální síti Reddit objevily její první fotky. Kočka, která se ve skutečnosti jmenuje Tardar Sauce, okamžitě díky svému neobvyklému výrazu způsobenému dwarfismem a podkusem zaujala mnoho lidí.

Kočka se krátce poté objevila v televizi a na titulních stranách několika médií a rychle jí přibývali fanoušci na sociálních sítích, kde jí její majitelka Tabatha Bundesenová z Arizony samozřejmě založila profily.

Zvíře, které má vlastního agenta, najednou začalo své paničce pohádkově vydělávat. S rostoucím počtem followerů na Facebooku, Instagramu nebo Youtubu se hrnuly lukrativnější nabídky na sponzoring a kočka samozřejmě vydělávala i na vlastních reklamních předmětech.

Už v roce 2014 se uvádělo, že kočka, která se vlastně stala samostatnou značkou, vydělala své majitelce zhruba 100 miliónů dolarů, čímž strčila do kapsy mnoho lidských kolegů. Od té doby tato částka jistě utěšeně rostla.

Vlastní vosková dvojice přidaná do muzea na konci září je dalším důkazem, že kočka už není slavná jen na internetu. Vždyť dva dny po představení novinky v muzeu se objevila i jako čestný host na Broadwayi v muzikálu Cats.

„Byla nadšená. A jak si můžete všimnout, stále je nadšená,“ citovala agentura Reuters vyjádření Bundesenové k pocitům kočky po slavnosti ve voskovém muzeu. Nadšení ve tváři kočky, která je prý ve skutečnosti docela hravá, ale dokáže rozpoznat asi jenom její majitelka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám