Hlavní obsah

Sláva mě nezměnila, jen mi slezly vlasy, říká "inventář" Novy Pavel Svoboda

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zatímco při startu Novy před sedmnácti lety měla stanice za maskota psa Nováka, dnes by jím klidně mohl být moderátor Snídaně s Novou Pavel Svoboda. Služebně nejstarší moderátor televize s diváky ráno vstává již od startu vysílání. "Myslím, že jsem se nezměnil. Slávou nežiji. Jen mi slezly vlasy," směje se Pavel Svoboda.

Článek

Jak se vůbec Svobodovi podařilo vydržet tolik let v televizi, ve které se za dobu její existence vystřídaly stovky moderátorů? "Asi je poznat, že se tu nedržím zuby nehty. Nejsem na té práci finančně závislý, jenom mě zkrátka hrozně baví. Jinak jsem zabezpečený. Sice ne do konce života, ale mé podnikání s půdními nástavbami docela šlape," svěřil se Novinkám Svoboda. A přísahá, že svojí popularity v byznysu nepoužívá, a že jeho identitu klienti odhalí často až při podpisu smlouvy.

Moderátor se spolu s dalšími kolegy ze Snídaně rozhodl zazpívat na charitativní akci svého zaměstnavatele Chceme žít s vámi. "Byla to hrůza! Všechny vždycky varuju, že jsem hrozně falešný. Naštěstí ale dneska počítače umí zázraky, takže mi zvukaři ten zpěv při natáčení upravili. Ještě že jsme zpívali na playback, jinak bych asi zbořil halu," směje se Pavel.

Během dvouhodinového koncertu vystoupili dále například Dalibor Gondík se sestrou Adélou, Ewa Farna, Tomáš Klus, Janek Ledecký, Aleš Háma, Petr Kolář, Helena Zeťová, Michal David, Heidi Janků nebo účastníci právě probíhajícího ročníku Česko Slovenská SuperStar.

"Všichni účinkující vystupovali bez nároku na honorář a naši pozvánku nadšeně přijali. Koncert je největším svého druhu v České republice a šestnáctý ročník této akce se mimořádně povedl," uvedla pro Novinky mluvčí Novy Michaela Fričová.

Reklama

Výběr článků

Načítám