Hlavní obsah

Šimpanzi z brněnské a královédvorské zoo se mohou vzájemně sledovat na obrazovce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno, Dvůr Králové

Šimpanzi z brněnské zoo se nově mohou zabavit přes on-line stream se svými protějšky ze Safari Parku Dvůr Králové. Lidé pak mohou jejich počínání sledovat na internetu. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí brněnské zoo Monika Brindzáková.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Šimpanzi sledují on-line stream jako diváci v kině, k obrazovce si nosí žrádloVideo: Reuters

 
Článek

„Využili jsme nápadu a iniciativy brněnských nadšenců, kteří nainstalovali v obou zahradách velkoplošné obrazovky a vzájemně tak propojili dvě šimpanzí skupiny. Pro tato velmi inteligentní zvířata je to nový a zajímavý podnět,“ uvedl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka.

Chovatelka šimpanzů v Zoo Brno Mariana Hubíková uvedla, že šimpanzi už spadají do skupiny zvířecích seniorů, ale každá novinka je zaujme. „Občas se před obrazovku přijdou navzájem pochlubit jídlem nebo jsem zaznamenala, jak mě pozorují šimpanzi ze Dvora při úklidu expozice,“ uvedla Hubíková.

Zvířata v zoologických zahradách jsou kvůli koronavirovým opatřením ochuzena o pozornost návštěvníků, což byla inspirace pro autory nápadu Pavla Cupáka a Petra Vídeňského.

Olomoucká zoo přivítala jedinečné opancéřované savce

Koktejl

„Pavla inspirovaly zprávy z televize, že některá zvířata v zoo se v této době mohou občas nudit a napadlo ho jim chybějící návštěvníky alespoň částečně nahradit. Kontaktoval jsem proto ředitele obou zahrad a v rámci zkušebního provozu jsme nejprve přímým přenosem propojili šimpanze s dětmi z mateřské školy,“ uvedl Vídeňský.

Lidé mohou šimpanzí počínání každý den sledovat v přímém přenosu. Vysílá se vždy od 8:00 do 16:00.

Reklama

Výběr článků

Načítám