Hlavní obsah

Šimpanz v čínské zoo opět nezklamal, tentokrát napodobil klikujícího turistu

Dvacetiletý samec šimpanze jménem Jü Chuej ze zoologické zahrady v Čchung-čchingu v jihozápadní Číně je proslulý tím, že rád imituje chování návštěvníků či ošetřovatelů. V pondělí přítomné pobavil tím, že po vzoru jednoho turisty předvedl několik ukázkových kliků.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Šimpanz v zoo předváděl ukázkové klikyVideo: Reuters

 
Článek

Jü Chuej se celosvětově proslavil v roce 2019, kdy od chovatelky odkoukal, jak prát prádlo, a po jejím vzoru sám pomocí mýdla a kartáče několik triček  pečlivě vypral.

Šimpanz pere prádlo, odkoukal to od chovatelky

Koktejl

Imitaci lidského chování má šimpanzí samec v krvi, chovatele často napodobuje při mytí rukou a během koronavirové pandemie si rovněž, ač ne úplně úspěšně, zkoušel nasadit na tvář roušku.

Tentokrát návštěvníky zoologické zahrady pobavil tím, že jednoho z tamních turistů napodoboval při dělání kliků. Když s cvičením skončil, ještě návštěvníkům pyšně zapózoval.

V roce 2017 švédští vědci ve studii zveřejněné ve vědeckém časopise Primates,

popsali, že šimpanzi mají tendence k napodobování lidí, a to nejčastěji při tleskání, plácání se po hlavě a škrábání se v podpaží. DNA člověka a šimpanze jsou z 99 procent shodné, což z těchto primátů dělá nejbližší žijící příbuzné lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám