Hlavní obsah

Šimpanz rozbil v zoologické zahradě v Houstonu ochranné sklo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci zoologické zahrady v americkém Houstonu museli v pondělí opustit pasáž s opicemi, neboť tam jeden ze šimpanzích samců rozbil vnitřní panel ochranného skla. Při incidentu nebyl naštěstí nikdo z návštěvníků ani zvířat zraněn, napsal deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zoologická zahrada v Houstonu

Článek

I přesto, že vnější panel zůstal neponičen, rána šimpanze návštěvníky pořádně vystrašila. „Bylo to hlasité, velmi hlasité,“ popsala událost Betty Muggová, která byla v zoologické zahradě se svou dcerou a vnukem.

Návštěvníci museli místo z bezpečnostních důvodů ihned opustit. Šimpanze pak ošetřovatelé zahnali do vnitřních prostor, kde zůstanou do té doby, než bude rozbité sklo nahrazeno novým.

Loni ve stejné zoologické zahradě ze svého revíru unikla osmadvacetiletá gorila nížinná a zavítala do výběhu sudokopytníka z čeledi prasatovitých štětkouna afrického. Ve společnosti prasat strávila zhruba hodinu, poté byla přemístěna zpět mezi gorily.

Reklama

Výběr článků

Načítám