Hlavní obsah

Sesuv půdy v Indii smetl horskou silnici

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Silné deště způsobují v severoindickém státě Himáčalpradéš rozsáhlé sesuvy půdy. Jen několik dní poté, co kamenná lavina zabila v tomto kraji devět turistů a zničila u vesnice Čitkul most, došlo k dalšímu obřímu sesuvu. Tentokrát se obešel bez obětí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sesuv půdy v Indii smetl silniciVideo: AP

 
Článek

K sesuvu došlo v pátek v okrese Sirmaur u vesnice Badwas. Sesuv nejprve zavalil silnici 707. O něco později však bylo jasné, že jen u toho nezůstane. Ulomil se i obří kus půdy pod silnicí a vzápětí se zřítil do údolí celý svah.

Z místa nejsou hlášeny žádné oběti ani žádní zranění. Hlavně díky tomu, že silnice byla kvůli padajícímu kamení uzavřena již dříve.

Balvan z laviny trefil indický most tak přesně, že se okamžitě zřítil

Svět

Prudké deště již několik dní způsobují přívalové povodně a masivní sesuvy půdy po celém území státu Himčálpradéš. Ty si zatím vyžádali devět životů z řad turistů, další stovky lidí zůstávají odříznuty od světa a na jejich záchraně úřady usilovně pracují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám