Hlavní obsah

Sestřičky připravily narozeninové překvapení pro ženu s koronavirem. Sfouknout svíčky byl problém

Novinky, tcs

Dojetí neskrývala 64letá pacientka jménem Athanasia, která s onemocněním covid-19 leží v aténské nemocnici. Žena strávila šest dní na jednotce intenzivní péče, její zdravotní stav se zlepšil a náladu jí minulý pátek zlepšily i zdravotní sestřičky, které jí popřály k narozeninám.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sestřičky na JIP v řecké nemocnici připravily překvapení pro pacientku s covidem-19 k jejím narozeninámVideo: Reuters

 
Článek

Nemocniční místností se rozléhala zpěv nemocničního personálu. Jedna ze sestřiček držela v ruce dortíky, do kterých byl zapíchané svíčky. Určeny byly pro pacientku, která se zotavuje z onemocnění covid-19.

„Jsem dojatá,“ prohlásila žena, která v nemocnici strávila už celkem 12 dní, šest z toho na jednotce intenzivní péče, ovšem bez připojení na plicní ventilátor. Minulý pátek, ze kdy video pochází, oslavila Athanasia své 64. narozeniny. Zdravotníci se proto rozhodli ženě narozeninový den trochu zpestřit.

Jediný problém nastal v okamžiku, kdy mělo podle všeho dojít ke sfouknutí svíček. Všichni totiž měli respirátory. I tento problém se však nakonec vyřešil.

Bakterie zabíjí olivovníky, škody budou obrovské

Ekonomika

Řecko má k pondělnímu ránu evidováno na 2517 osob nakažených koronavirem, 134 mu podlehlo. K plicním ventilátorům je připojeno 46 pacientů s průměrným věkem 67 let. Do 4. května platí v Řecku zákaz vycházení a jsou zavřené obchody, tento týden má však vláda opatření pomalu rozvolňovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám