Hlavní obsah

Šestnáctiletého vyhodili z práce, byl příliš mladý na luxování

– LONDÝN
Novinky, jky

Když šestnáctiletému Britovi a jeho stejně starému kamarádovi zaměstnavatelé řekli, že nemůžou pracovat jako uklízeči, jelikož jsou příliš mladí na používání vysavače, mysleli si, že je to vtip. Zaměstnavatelé to ovšem mysleli zcela vážně a oba dva se tak museli ze svého zaměstnání pakovat.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Studenty najala firma Apollo Cleaning na čištění kanceláří v městečku Chippenham v hrabství Wiltshire.

Karl byl ve svém zaměstnání týden, když mu regionální manažer přikázal, ať se svou prací skončí. Firma uvedla, že musí respektovat vládní požadavky na bezpečnostní opatření, informoval Daily Telegraph.

Karlovi je dost na to, aby mohl jít v Británii do armády a střílet z opravdové zbraně, hrát loterii, mít legálně sex či se oženit. Podle firmy by ale potřeboval speciální povolení pro používání úklidového vybavení, včetně vakuových čističů.

"Prostě vůbec nerozumím tomu, co se to tady děje. Jak můžu být moc mladý na to, abych mohl používat vysavač? Je to opravdu hloupost," stěžoval si Karl.

Možná je znovu zaměstnají

"Mému synovi je dost na to, aby se oženil či mi odešel do armády, ale tihle lidé si myslí, že je moc mladý na to, aby uklízel. Celá tahle situace je jeden velký vtip," reagovala Karlova Matka Susan.

Firma nakonec neodolala tlaku, který na ni byl vyvíjen a na celou situaci zareagovala. "Když je zaměstnanci pouze 16 let, tak musíme být opatrní s úkoly, které jim zadáváme, jelikož jejich těla ještě nejsou plně vyvinuta. Ale jsem si jist, že po nějakých menších testech nebude problém tyto dva mladé lidi znovu zaměstnat," uvedl ředitel firmy Apollo Cleaning Paul Lundy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám