Hlavní obsah

Šestiletého chlapce obvinili ze sexuálního obtěžování za políbení dívky

Novinky, vps

Ve Spojených státech vyvolal kontroverzi případ šestiletého chlapce z Cañon City v Coloradu, kterého vyloučili ze školy za to, že při vyučování políbil dívku na ruku. Škola ho navíc obvinila ze sexuálního obtěžování. Údajně se nejednalo o jeho první takový prohřešek, napsal ve středu server stanice CNN.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Stalo se to během hodiny. Zrovna jsme měli čtení a já jsem se naklonil a políbil jsem ji na ruku,“ řekl prvňák Hunter Yelton, který si musel odpykat dvoudenní vyloučení ze školy a do jeho školního záznamu byl navíc zanesen zápis o sexuálním obtěžování.

Chlapcova matka Jennifer Saundersová přiznala, že Hunter měl ve škole podobné problémy už dříve, ale aktuální rozhodnutí školy považuje za přehnané. Její syn se jí teď prý ptá, co to je sex.

Matka dívky Jade Masters-Ownbeyová uvedla, že rozhodnutí školy je správné. Hunter prý její dceru dlouhodobě obtěžoval. Škola prý odvedla dobrou práci při ochraně jejího dítěte před sexuálním obtěžováním.

Záznam bude změněn

Školní inspektor Robin Gooldy řekl stanici KRDO, že chlapcovo chování zapadá do školní definice sexuálního obtěžování. Zahrnuje totiž i „nežádoucí dotýkání“.

„Naším hlavním cílem je takové chování zastavit, protože se netýká jen žáka, který byl potrestán, ale i žáka, kterému se dostalo nežádoucí pozornosti,“ řekl Gooldy.

S tím však nesouhlasí matka chlapce, dívce, kterou její syn políbil, toto chování podle jejích slov nevadilo. Obě děti se prý považují za pár. Saudersová začala okamžitě usilovat o odstranění sexuálního obtěžování ze záznamu svého syna a zdá se, že uspěla. Školní obvod Cañon City totiž ve středu večer uvedl, že sexuální obtěžování bude v záznamu nahrazeno „nevhodným chováním“.

Jen dětská zamilovanost

Podle serveru stanice CNN vyvolal případ nevoli na sociálních sítích, kde si většina uživatelů ve svých komentářích na rozhodnutí školy stěžovala. Šestiletý chlapec podle nich jen těžko může vědět něco o sexuálním obtěžování.

„Další příklad toho, jak v dnešní době přehnaně reagujeme na něco tak jednoduchého, jako je dětská zamilovanost,“ napsal například Benny Barboza.

Reklama

Výběr článků

Načítám