Hlavní obsah

Senior vyloupil banku, prchal však příliš pomalu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S dopadením bankovního lupiče neměli v pondělí ráno příliš velký problém policisté v Jižní Karolíně. Údajným pachatelem byl totiž 86letý Gilbert Paul Ware, který se zbraní vtrhl do poboček jedné z bank ve městě Greenville.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Senior s ukradenými penězi z pobočky Bank of America neprchal dlouho. Policie jej dostihla asi kilometr a půl od místa činu, když se nepříliš vysokou rychlostí snažil z místa odjet.

Podle policie vtrhl Ware do banky s maskou na hlavě a mával zbraní. Od zaměstnanců požadoval peníze, které mu skutečně byly vydány. Částku policie nezveřejnila.

Muž v Británii vyloupil banku ozbrojený banánem

Koktejl

„Pachatel následně nasedl s penězi do auta a odjel pryč,” uvádí policejní zpráva. Díky svědkům, kteří kromě lupiče popsali i jeho auto, se policie vydala pronásledovat Warea. Příliš velkou práci se zatčením však neměla, seniora dojeli za několik minut na blízké křižovatce. Odhadovali, že jel rychlostí něco přes 20 km/h.

Během loupeže ani při zatýkání nebyl nikdo zraněn. Ware však i přes pokročilý věk musí počítat s trestním stíháním.

Reklama

Výběr článků

Načítám