Hlavní obsah

Šéfkuchař Jamie Oliver: Ve slumech se jí lépe než v Británii

Právo, DPA, vpl

Jídlo v chudinských čtvrtích afrických měst je podle britského šéfkuchaře Jamieho Olivera (33) mnohem lepší než v jeho vlasti. Britové se nezajímají o dobré jídlo, ale jen o opíjení se a sledování televize, řekl velmistr kuchařského řemesla francouzskému týdeníku Paris Match.

Foto: Profimedia.cz

Britský kuchař Jamie Oliver

Článek

„Moji krajané jsou necivilizovaní a materialističtí. Vlastní obrovské televizní přijímače, mají nejmodernější mobilní telefony, auta a o víkendech se opíjejí v hospodách. Kuchařské zvyklosti obyvatel slumů v Sowetu v Jihoafrické republice považuji za mnohem pestřejší než ty naše,“ řekl Olivier.

„Ve stravování Britům chybí prostě srdce,“ řekl s tím, že nedostatek kultury stolování se projevuje v tom, že v „Londýně a dalších velkých městech 80 procent lidí při jídle nesedí u stolu“.

„Kuchař bez čepice“, jak se v Británii hvězdě televizních pořadů říká, se už několik roků zasazuje o zdravý způsob stravování a vyvolává veřejný rozruch. Ve svém pořadu Jamie's Fowl Dinners zamořil kuřata plynem, aby poukázal na životní podmínky brojlerů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám