Hlavní obsah

Šéfka hazardní firmy za rok vydělala víc než Ronaldo a Messi dohromady

Konto šéfky britské online hazardní firmy Bet365 Denise Coatesové se za loňský rok pořádně rozrostlo. Třiapadesátiletá Britka totiž vydělala astronomických 469 milionů liber, tedy přes 14 miliard korun. To je několikrát více, než ročně vydělají nejlépe placení sportovci planety dohromady.

Foto: Profimedia.cz

Denise Coatesová

Článek

Zakladatelka společnosti, která i jednadvacet let po vzniku firmy zůstává její majoritní akcionářkou, není v žebříčku nejbohatších žen světa žádným nováčkem. Od roku 2016 vydělala celkem 1,3 miliardy liber, v přepočtu tedy téměř 40 miliard korun. Společně se svým bratrem se pravidelně umisťují v žebříčcích mezi předními britskými miliardáři.

Částka za loňský rok navíc vzrostla téměř o polovinu oproti roku 2019. Kromě platu ve výši 421 milionů měla Coatesová nárok na dividendy ve výši 48 milionů liber. Celková suma je považována za jednu z nejvyšších v korporátní historii Velké Británie.

V 16 letech vyhrála desítky milionů, obrovský tlak ale neustála

Koktejl

Společnost, která začínala na počátku milénia s vypisováním kurzů na sportovní zápasy a nyní sama vlastní druholigový fotbalový tým Stoke City FC, ročně odvede na daních zhruba půl miliardy liber, v přepočtu tedy přibližně 15 miliard korun. Kritici však stále poukazují na to, že obrovské odměny, které jsou majitelům společnosti založené na hazardu vypláceny, nemohou být eticky ospravedlněny.

Čistě pro zajímavost, šéfka společnosti vydělala za daný rok násobně více než nejlépe placení sportovci světa dohromady. Mezi ně patří podle žebříčku, který sestavuje magazín Forbes, švýcarský tenista Roger Federer, jemuž sekundují fotbalisté Cristiano Ronaldo a Lionel Messi. Ti si za stejný rok dohromady vydělali zhruba polovinu toho, co Coatesová.

Sama společnost uvedla pro stanici BBC, že rozdělení odměn bylo „odpovídající a férové”. Coatesová každý rok pravidelně dává desítky milionů liber na dobročinné účely. Její nadace podporuje zejména hospice a lidi trpící Alzheimerovou chorobou.

Reklama

Výběr článků

Načítám