Hlavní obsah

V 16 letech vyhrála desítky milionů, obrovský tlak ale neustála

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britka Callie Rogersová měla v 16 letech ohromné štěstí. Stala se totiž nejmladší výherkyní loterie ve Spojeném království a díky 1,8 milionu liber (v dnešním kurzu kolem 55 milionů korun) mohla žít pohádkový život. O 18 let později je však matka čtyř dětí bez peněz, své obří jmění totiž dala do designových kousků oblečení a drogových party. Aby toho nebylo málo, soud jí nyní za řízení pod vlivem kokainu odebral řidičák.

Foto: Profimedia.cz

Callie Rogersová na snímku z roku 2018

Článek

Peníze Rogersové brzy stouply do hlavy. V 16 si totiž vydělávala jako pokladní a dostávala jen zhruba 110 korun na hodinu.

Po výhře nastal v jejím životním stylu obrat o 180 stupňů. Nechala si například třikrát zvětšit poprsí, pořádala večírky, na kterých nebyla nouze o drogy, a dopřávala si i drahé oblečení - podle serveru Daily Mail utratila za oblečení luxusních značek 300 tisíc liber (přes devět milionů korun).

Dívka ale myslela i na rodinu a přátele, kterým rozdala asi půl milionu liber.

Bylo to moc peněz, připustila

Divoký životní styl si časem začal vybírat svou daň. Rogersová brzy poznala otce svých dvou nejstarších dětí a odstěhovala se od svých pěstounů.

Když se o pět let později ženě vztah rozpadl, pokusila se o sebevraždu, kvůli které jí následně úřady odebraly potomky. Po této epizodě si nechala udělat plastickou operaci prsou, aby si zvedla sebevědomí.

Dobře načasovaný telefonát zajistil muži 43 milionů

Koktejl

Žena rovněž uvedla, že se obklopovala falešnými přáteli, kteří z ní ve skutečnosti chtěli pouze vytáhnout peníze.

Ke všem trablům jí navíc v roce 2018 v noci napadly dvě ženy a zbily ji do bezvědomí. Rogersová měla vymlácené zuby, zlomená žebra a odnesla si z incidentu i trvale poškozený zrak.

„Vstávala jsem pozdě a živila se jen jídlem z donášky. Mí takzvaní přátelé dorazili ke mně domů a pařili jsme až do brzkých ranních hodin,“ uvedla žena v roce 2013 pro magazín Closer. „Najednou jsem byla jakási místní celebrita, lidé ke mně přistupovali v hospodě a chovali se, jako by mě znali. Měla jsem pocit, že jim musím kupovat drinky,“ dodala.

V rozhovoru Rogersová také připustila, že tolik peněz, které tehdy vyhrála, bylo zkrátka moc pro někoho tak mladého. „I když si říkáte, že se váš život nezmění, není to pravda. Změní, a často ne k lepšímu. Skoro mě to zlomilo, ale teď jsem silnější,“ dodala.

To bylo však v roce 2013. Loni 33letá Rogersová spolu se svým přítelem Jasonem Fearonem havarovali v autě nedaleko městečka Crosby. Narazili do živého plotu. Pár se pak třikrát pokusil uprchnout před strážníkem, který šel nehodu zkontrolovat. Policisté museli na ženu použít slzný sprej, aby ji zastavili, když se chtěla vyvléct z pout. Později se ukázalo, že řídila pod vlivem kokainu.

Minulou středu se dostavila k soudu, který jí uložil 22měsíční zákaz řízení. Jedenáct týdnů musí také nosit digitální hlídací náramek a dodržovat večerku. Jason Fearon vyvázl s pokutou.

Neuvěřitelná chyba stála mladou studentku miliardy

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám