Hlavní obsah

Sedmnáctý ročník Miss ČR budou provázet novinky

Právo, Helena Vacková
PRAHA

Sedmnáctý ročník Miss ČR 2005 v úterý oficiálně vyhlásil prezident soutěže Miloslav Zapletal. Znamená to tedy, že naše republika bude mít v příštím roce královny krásy dvě. S konkurenčním projektem Česká Miss totiž před časem přišla někdejší vítězka Zapletalovy stáje Michaela Maláčová.

Foto: archiv školy

SŠPU Hodonín otevírá své dveře veřejnosti v pátek 27.1.2017 a v sobotu 28.1.2017

Článek

Sedmnáctý ročník Miss ČR bude provázet řada novinek. Například odpadá předvýběr podle profesionálních snímků, přihlášku dívka opatří pouze pasovou fotografií a všechny uchazečky rovnou půjdou do neveřejných konkurzů.

Organizátoři se také rozhodli změnit podmínku minimální výšky 165 centimetrů. Letos se budou moci přihlásit i slečny menší. "Minimální výšku 165 centimetrů jsme zavedli před lety, kdy se Miss přizpůsobovala do jisté míry modelingu. Nicméně v posledních letech soutěž zdaleka není pouze o modelingu, ale i o tom, že se z dívek stávají osobnosti, jsou vidět v médiích a zabývají se nejrůznějšími činnostmi," vysvětlil tento krok Zapletal.

Zároveň dodal, že v příštím roce chtějí také podnikat více charitativních akcí. "Jednáme s partnery o tom, aby se každá z vítězek stala patronkou někoho, kdo bude potřebovat pomoc ať finanční, morální či jinou. Další novinkou bude vytvoření Týmu Miss. Ten vznikne hned po závěrečném klání, a to z vítězek a nejúspěšnějších finalistek. Tým vyjede na turné po českých i zahraničních městech.

Dvě Miss na Nově

Finále soutěže Miss ČR 2005 se uskuteční 9. dubna v karlovarském Grandhotelu Pupp, přímým přenosem ho odvysílá TV Nova. Není však vyloučené, že Nova bude přenášet i Českou Miss Maláčové, jejíž závěrečný večer by se měl uskutečnit v Praze na přelomu února a března.

"TV Nova skutečně hodlá vysílat Českou Miss, má to však několik podmínek. Projekt musí být kvalitní, kvalifikovaný, smysluplný a dobře realizovatelný. Podle mě však není optimální, aby na jedné televizní stanici běžela dvakrát po sobě podobná show, protože divák v tom pak bude mít hokej," řekl Jiří Adamec, který se, stejně jako v minulých letech, ujme režie Zapletalova klání.

Podobný názor má ovšem i první novodobá Miss z roku 1989 Ivana Christová. Ta si dokonce myslí, že by republika měla mít pouze jednu Miss. "Na Slovensku existují už pět let dvě soutěže krásy a vítězky si nikdo nepamatuje. Tím, že jich je hodně,  děvčata zaniknou. Prosadí se jen ta, která s někým chodí, nebo se jinak zapíše do médií," řekla Christová, která zároveň potvrdila informaci o tom, že Michaela Maláčová obchází někdejší korunované krásky a snaží se je dostat na svou loď.

"Dostala jsem od Míši nabídku účinkovat v jejím pořadu, snad abych se stala patronem. Ale podle mě by nebylo správné přejít ke konkurenci, protože Miloš mi dal jméno, které dostalo hodnotu a moje spolupráce s agenturou APK/2 byla vždycky korektní." 

Bílá Zapletala nezradí

V nedávné době se rovněž objevily informace, že Maláčová oslovila ke spolupráci také Lucii Bílou, která už osm let zůstává věrná Zapletalově soutěži.

"To je asi stejně tak pravdivé, jako to, že se budu vdávat a že v listopadu porodím," vyvrátila spekulace sama zpěvačka s tím, že i kdyby tuto nabídku dostala, nepřijala by ji. "Nesmírně si Miloše vážím, stejně jako Karel Gott, který mi řekl, že by Miloše nikdy nezradil. Ten v jeho pořadu účinkuje už třináct let."

Přetáhnout některé lidi ze Zapletalova týmu se Maláčové zatím nepodařilo. Od pořadatelů světové soutěže ale získala licenci na Miss Universe, kterou několik let držel právě Zapletal.

"Skutečnost, že po patnácti letech byla udělena licence někomu jinému, nám není lhostejná a samozřejmě bychom ji rádi v budoucnu získali zpět. Na druhé straně to ale potvrzuje moje určité pochybnosti o tom, že některé kroky konkurence jsou úmyslné, a to, co tvrdí médiím, není zcela pravdivé," prohlásil Zapletal.

Domnívá se totiž, že vyjádření Maláčové, že se na ni organizátoři Miss Universe obrátili sami, není až tak jednoznačné. Podle něj Maláčová požádala o pomoc naši poslední federální Miss Sylvii Lakatošovou, která pořádá jednu ze soutěží krásy na Slovensku a rovněž jí několik let patří licence na Miss Universe.

"Tudíž má kontakty a Maláčová toho chtěla využít," řekl Zapletal. "Ano, Míšu jsem s organizátory seznámila já," potvrdila posléze Lakatošová.

Zapletal nedávno požádal právní kancelář, aby posoudila, zda některé kroky, které konkurence uskutečňuje a medializuje, nejsou porušením zákona. "Zatím se na tom pracuje, konečnou expertízu ještě neznám."

Reklama

Související témata:

Související články

Miloslav Zapletal se soutěží krásy neskončí

Miloslav Zapletal, duchovní otec soutěže o nejkrásnější Češku, projevil nesouhlas s nařčeními, která v pondělí nadnesla Miss ČR 1991 Michaela Maláčová. Bývalá...

Výběr článků

Načítám