Hlavní obsah

Sedmiletý klouček chtěl v USA vyloupit obchod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

V nemilosrdných filmových lupičích se patrně zhlédl sedmiletý klouček z města Annapolis v americkém státě Maryland. Se zbraní v ruce vtrhl do obchodu s videotechnikou a hodlal ho vyloupit. Prodavačka nevěřila vlastním očím a nebyla si jistá, zda to asi metr dvacet vysoký klučina myslí vážně, nebo zda jde jenom o vydařenou hru.

Foto: Tomáš Pokorný

Barokní lobkowiczký zámek v Roudnici nad Labem.

Článek

Přivolala proto raději na pomoc muže zákona a těm se nakonec podařilo vykutáleného mrňouse se zločineckými záměry odzbrojit. Ten, oblečený celý v černém s kapucí na hlavě, sice mával pistolí velice přesvědčivě, později se ale ukázalo, že šlo jen o zdařilou napodobeninu zbraně.

Klučík byl obviněn z pokusu o ozbrojenou loupež a poté předán matce. Kromě rákosky, která na pozadí malého zlotřilce nepochybně dopadla doma, může také na jeho rameno dopadnout trestající ruka zákona. Nakolik tvrdý trest ho stihne, závisí na tom, zda už má nějaký škraloup v trestním rejstříku. "Rozhodně nelze považovat za žertík, míří-li někdo na někoho střelnou zbraní a výhružně oznamuje, že jde o přepadení," pravil podle listu Baltimore Sun přísně policejní mluvčí. "Právě tak to mohla být pravá zbraň, která mohla zabíjet."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám