Hlavní obsah

Sedmiletá vzpěračka by v posilovně zahanbila i mnohem starší cvičence

Novinky, Michael Švarc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V mrtvém tahu uzvedne úctyhodných 80 kilogramů, dřepy zvládne se 60 kilogramy. Rory van Ulftová z Kanady je s největší pravděpodobností nejsilnější sedmiletou holčičkou na planetě, která by ve vzpěračských disciplínách trumfla i mnohem starší cvičence. Už stihla zaujmout i na několika soutěžích.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Van Ulftová začala se cvičením krátce po pátých narozeninách, uvádí britský server Metro. Po dvou letech je ve své kategorii nejmladší národní šampionkou v historii USA.

„Být silnější mi umožňuje dělat více věcí a zlepšovat se ve všem,“ míní sedmiletá vzpěračka. „Nemyslím na to, co bylo předtím nebo co bude potom. Nepřemýšlím nad ničím. Jen si vyčistím hlavu a zkrátka to dělám,“ vysvětluje, co prožívá při cvičení.

Holčička žije aktuálně v Kanadě se svými rodiči a bratrem, pokořila už ovšem několik soutěží v sousedních Spojených státech amerických. Její otec Cavan van Ulft je na ni patřičně hrdý. „Rory není pouze aktuálně nejsilnější sedmiletou dívkou na světě, je pravděpodobně také nejsilnějším sedmiletým dítětem, které kdy žilo,“ vysvětluje.

Nad olympiádou nepřemýšlí

Nejen na soutěžích Rory ráda nosí falešná tetování. Díky nim ji prý mnohdy rozpoznávají fanoušci.

Sama dívka se ale vidí spíše jako gymnastka – cvičením stráví až devět hodin týdně, zatímco zvedání těžkých vah věnuje zhruba čtyři hodiny. Zatím prý nemá ani ambice kvalifikovat se na olympiádu. „Na takových věcech mi příliš nezáleží,“ dodává.

Ostatním dětem, které by se chtěly vydat v podobných šlépějích, by poradila, aby se soustředily především na techniku. „Nikdy nemyslete na váhu. Myslete jen na svoji formu,“ uzavřela.

Reklama

Výběr článků

Načítám