Hlavní obsah

Scéna jako z Hitchcockova hororu. Australské město zaplavily tisíce korel

Do města vletí tisíce ptáků a místní obyvatelé se stanou terčem jejich šílených útoků. Hitchcockův horor Ptáci je velmi přesvědčivý. V Novém Jižním Walesu v Austrálii ve městě Nowra si obyvatelé, kteří tam žijí, nemohli na slavný snímek nevzpomenout. Pobřežní město totiž obsadily tisíce korel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Papoušci zaplavili australské město NowraVideo: Sherif Saraya via Storyful, AP

 
Článek

Na silnicích, na autech, na střechách domů, všude jsou bílí papoušci korely. Město Nowra je jimi doslova zaplaveno. Krmí se semeny trávy a doslova plundrují pečlivě opečovávané trávníky místních, protože mají hravou povahu, tak dovádí mezi budovami, například tím, že se pro zábavu kloužou po střechách. Město má jednoduše dočasně nové vládce.

Pštros na silnici zastavil dopravu u České Lípy. Majitele našli, pták dál uniká

Krimi

Jsou to bílé korely, u nás jsou spíše známé pod názvem kakadu tenkozobý. Dorůstá 45 cm a hmotnosti do 900 g a obývá poměrně malé území jihovýchodní Austrálie od jižní Viktorie a jihozápadního Nového Jižního Walesu po jihovýchodní Jižní Austrálii.

Tito papoušci tvoří velká hejna, která se shlukují kolem velkých vodních toků. Město Norwa, které leží na řece Shoalhaven a jen kousek od mořského pobřeží, je tak pro ně vlastně ideálním prostředím.

Kajakář vylovil na pádle jednu z nejjedovatějších ryb na světě

Koktejl

I přes toto jednoduché vysvětlení se stala záplava bílých papoušků v australském městě hitem na sociálních sítích, kdy se uživatelé odkazují především na zmíněný Hitchcockův horor. Jiní přišli s teorií, že se jedná o australskou verzi sov, které nesou dopisy z Bradavic, odkazujíc se tak na literární dílo o čarodějnickém učni Harrym Potterovi.

Reklama

Výběr článků

Načítám